Факти за рибите

Интересни материали свързани с рибите.

Няколко вида аквариумни риби

Колкото необятно е животинското царство, така и богат е водния свят. Сега обаче ще се отдалечим от темите за риболова, която много така приемат за свое амплоа и ще се прехвърлим отново към водния свят, но този на един по-специален вид риби – аквариумните.

Риба Данио е интересна и се отличава по окраска наподобяваща зебра. Този вид декоративни риби, живеят и плуват на ята, а това придава още по-впечатляващ вид и ги прави по-красиви и увлекателни.

Риба Даниото обича чиста и богата на кислород вода. Отглеждана в аквариум тя има претенции към добра помпа за раздвижване водата - аерация.

Друг вид аквариумна риба, която лесно се отглежда от неопитни акваристи е риба гупа. Тя е непретенциозни за вода и храна, а освен това е много миролюбива, спокойна, не вреди на растения, не е агресивна и съжителства риби от вида на плата, молиенизия, неон, хелер и други. Уникалността на риба гупа е в многообразието от цветове. Сред представителите се открояват мъжките, които са изключително красиви и имат голяма воална опашка.

Класацията за най-подходящи за аквариум риби, бележат и хелерите. Лесни са за отглеждане, миролюбиви и умеят да съжителстват с всякакъв вид риби и да вредят на растенията в аквариума. Към капризите, които проявяват хелерите е температурата на водата, която не бива да пада под 25 градуса или да задминава 30 градуса. Тази риба е издържлива на екстремни условия и може да оцелее дори при градуси под 20 на водата.

Барбус риба е също много интересна. Среща се в над 200 вида.

Като последни в списъка на препоръчани и най-често срещани риби се вписват сомчетата. Те се срещат в различни размери и цветове. Миролюбиви са, лесно съжителстват с останалите водни обитатели и служат като филтри за водата в аквариума.

Вход